Természetjáró

TOP 3 úti cél, ha a koratavasz csodálatos virágaiban gyönyörködnél

Egy könnyed séta a természetben, mindig jó ötlet, ha pedig közben még a tavasz hírnökeinek virágzásában is gyönyörködhetünk, nem is kívánhatnánk többet!
 
Mutatunk három helyet, amiben most hétvégén garantáltan nem fogsz csalódni.
Csokonyavisonta – 30-40 ezer sáfrány indul virágzásnak
 
Virágzásnak indult a halvány sáfrány (Crocus vittatus) Csokonyavisontán. Védett növényfajunk február-márciusban nyílik, tölcséres virágai sötétlila színűek, de ritkábban fehér vagy fehér alapon kéken csíkozott példányokkal is találkozhatunk. A csodás virágzásról ebben a cikkünkben olvashatsz többet.
Csabonyi erdő – lila-fehér virágszőnyeg
 
Dunavecse és Szalkszentmárton között húzódik a Csabonyi erdő, ahova a természet évről évre mesés, apró lila és fehér virágokból sző szőnyeget. A parányi virágok szirmainak bontogatása igazi ünnep a természetkedvelők számára, így a dunavecsei erdő ideális úti céllá válik egy könnyed, tavaszi sétához. Részletesebben itt tudsz olvasni róla.
Bükk-hegység – Mesés ösvények, szirmokat bontogató virágok

A természet a Bükkben is éledezik, az első színes virágok, védett növényeink is kibontották szirmaikat, hogy a nap első melegebb sugarában sütkérezhessenek. Ebben a cikkünkben Miknyik József mesés fotói alapján mutatjuk be, hogy a hegységben aktuálisan milyen védett virágok nyílnak. 
 
lelépő.hu

Ez is tetszeni fog

Hozzászólás lezárva.