Ínyenc

Ezt az ikonikus tokaji borászatot vette meg a BDPST Group

Ikonikus tokaji borászattal szélesíti befektetési portfolióját a BDPST Group, amely megállapodást kötött a minőségi tokaji borairól és prémium borkülönlegességeiről ismert Patricius Borház Zrt. száz százalékos tulajdonának megvásárlásáról.
 
Tőkebefektetőként a BDPST Group már erős jelenléttel rendelkezik a világörökségi védettséget élvező térségben, ugyanis a Tokaji borvidéken üzemelteti az ötcsillagos Andrássy Kúria & Spa-t és annak lokális és regionális ételekre specializálódott éttermét, a Bobajkát.
 
 
A Patricius Borház Zrt. megvásárlásával a holding a szálláshely szolgáltatások és vendéglátás után immár a bortermelés területén is a meghatározó szereplők közé lép elő Magyarország legrégebbi és legismertebb borvidékén – számolt be a BDPST Group közleményében.
 
A megállapodást március 2-án írtak alá,
a tranzakcióhoz kapcsolódik a Patricius Borházat körülvevő termőterületek megvétele is, ahol a jövőben tovább folyik a szőlőtermelés.
 
A több mint húsz éve alapított bodrogkisfaludi székhelyű Patricius Borház az UNESCO világörökségi helyszínei között jegyzett Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék egyik meghatározó borászata. Így 2016-ban elnyerte az Év Pincészete díjat, tokaji borkülönlegességei pedig számos szakmai díjban részesültek az elmúlt években. A világ legnagyobb és egyik legrangosabb borversenyeként jegyzett londoni Decanter World Wine Awards 2021-es megmérettetésén
a Patricius Borház 2017-es hatputtonyos aszúja platina érmes minősítést szerzett.
 
Molnár Péter, a Patricius Borház birtokigazgatója szerint a Patricius több mint egy borászat, vagy egy márka, hiszen a borkészítésen túlmenően aktívan részt vesznek Magyarország első számú borvidéke kulturális életének szervezésében is. A szakmai és fogyasztói rendezvényeken a Tokaji borvidék kulturális és természeti értékeinek bemutatására is nagy hangsúlyt fektetnek, nagykövetként képviselve mindazt, amit a Tokaji márkanév jelent a minőségi borok kedvelőinek idehaza és külföldön.
 
Hozzáteszi: ugyanakkor úgy vélik, a továbblépéshez szükség van olyan tőkeerős befektetőkre, akik elkötelezettek a magyar minőségi borkészítés és a borturizmus fejlesztése iránt, emellett képesek a meglévő tradíciókra támaszkodva új lendületet adni a szakmai és üzleti építkezéshez.
 
 
A BDPST Group célja, hogy olyan akvizíciókat hajtson végre, amelyek eredményeként a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítménnyel legyen jelen mindazokban a szektorokban, amelyekbe befektet. Meglátásuk szerint Tokaj ehhez ideális helyszínt kínál, hiszen a ötezerháromszáz hektár kiterjedésű borvidék Magyarország legismertebb borrégiója, ugyanakkor
 
mind a bortermelés, mind a borturizmus terén további jelentős fejlesztési potenciállal rendelkezik.
 
Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa hangsúlyozza: jól illeszkedik stratégiai elképzeléseikbe a most aláírt megállapodás, hiszen a Tokaji a legismertebb magyar márkák egyike, ezáltal
az országimázs fontos része, egyúttal fontos, megóvandó világörökségi értékünk.
Meglátása szerint a Patricius Borház megvétele része annak az építkezésnek, amelynek eredményeképpen a Tokaji borvidéken minden téren a meghatározó szereplők egyike kehetnek a minőségi szolgáltatások és  termékék piacán. A közvetlen üzleti célokon túl pedig ahhoz is hozzá kívánnak járulni, hogy
 
a Tokaji márka megerősítse helyét a minőségi borok piacán és a nemzetközi borturizmus térképén egyaránt .
 
Mint ismert, első befektetését még 2019-ben hajtotta végre a Tokaji borvidéken a BDPST Group a ma Andrássy Kúria & Spa-ként ismert szálloda megvásárlásával. Az ötvenhárom szobás tarcali szálláshely mára egy teljeskörűen korszerűsített ötcsillagos minősítésű szállodaként és rendezvényhelyszínként működik. Étterme, a Bobajka pedig a borrégió örökségének és különleges hangulatának átadásával, újragondolt regionális ételekkel várja vendégeit.
 
 
A helyi termelőkkel és borászatokkal való együttműködés mindig is fontos volt az Andrássy Kúria & Spa tulajdonosa számára, a Patricius Borház megvásárlása pedig további szinergiákat teremt mind a szálláshely gasztronómiai kínálatának szélesítése, mind
a borturizmushoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése terén a Tokaji borvidéken.
Úgy vélik, a legkíméletesebb gravitációs szőlőfeldolgozási technológiát alkalmazó, három szintes borászati feldolgozó üzemet működtető Patricius Borház szakmai stábjának tudása és piaci elismertsége pedig optimális feltételeket kínál a további termék- és szolgáltatásfejlesztések megvalósításához.
 
Szívesen olvasnál még meseszép hazai borászatokról? Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk egy kis-, egy közepes- és egy nagybirtokot, amely nem csak fantasztikus borokat kínál, de tárt karokkal és élvezetes programokkal várja a betérő vendégeket is.
 

Ez is tetszeni fog

Hozzászólás lezárva.